Sezione D - Produzione scientifica
-
- Contributo in rivista
- [152]
-
- Contributo in volume
- [20]
-
- Libro
- [3]
-
- Contributo in atti di convegno
- [82]
-
- Altra tipologia
- [1]
-
- Brevetto
- [0]
-
- Curatela
- [3]
Contributo in rivista
Le pubblicazioni visualizzate in questo quadro sono ordinate per Classificazione, Titolo. Vengono visualizzati gli autori appartenenti al Dipartimento. Per consultare la lista completa delle informazioni relative alle pubblicazioni cliccare sul nome autori. Il campo "Provenienza del dato", se presente, indica il CRIS di Ateneo di provenienza del dato.
N. | Classificazione | Pubblicazione |
---|---|---|
1. | Articolo in rivista |
Bendini A., Valli E., Rocculi P., Romani S., Gallina Toschi T. (2013) "A New Patented System to Filter Cloudy Extra Virgin Olive Oil" Scopus: 2-s2.0-84875868965 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
2. | Articolo in rivista |
Luigi Ragni, Eleonora Iaccheri, Chiara Cevoli, Annachiara Berardinelli, Alessandra Bendini, Tullia Gallina Toschi (2013) "A capacitive technique to assess water content in extra virgin olive oils" Scopus: 2-s2.0-84896526562 Web of Science: WOS:000315421400031 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/09, AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
3. | Articolo in rivista |
Elisa Giambanelli, Federico Ferioli, L Filippo D'Antuono (2013) "A comparative study of bioactive compounds in primitive wheat populations from Italy, Turkey, Georgia, Bulgaria and Armenia" Scopus: 2-s2.0-84885782321 Web of Science: WOS:000328279500012 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/02 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
4. | Articolo in rivista |
Fontanesi L, Scotti E, Dall'olio S (2013) "A missense mutation in the rabbit melanocortin 4 receptor (MC4R) gene is associated with finisching weight in a meat rabbit line." Scopus: 2-s2.0-84882719674 Web of Science: WOS:000323144800002 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/17, AGR/19 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
5. | Articolo in rivista |
Pezzi F. (2013) "A new system to preserve quality of grapes harvested by machine" Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/09 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
6. | Articolo in rivista |
Dall'Olio S., Scotti E., Nanni Costa L., Fontanesi L. (2013) "ANALYSIS OF PRKAG3 GENE POLYMORPHISMS IN ITALIAN AUTOCHTHONOUS PIG BREEDS" Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/17, AGR/19 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
7. | Articolo in rivista |
Paolo Trevisi, Davide Priori, Michela Colombo, Paolo Bosi (2013) "Age-related Expression of the polymeric immunoglobulin receptor (pIgR) in the gastric mucosa of young pigs" Scopus: 2-s2.0-84893396605 Web of Science: WOS:000327254700217 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/19, AGR/18 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
8. | Articolo in rivista |
Elisa Giambanelli, L Filippo D'Antuono (2013) "An on-site comparative study of yield factors during glume removal, a primary step in the traditional processing of hulled wheats" Scopus: 2-s2.0-84885835455 Web of Science: WOS:000328279500026 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/02 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
9. | Articolo in rivista |
Fontanesi L., Scotti E., Dall'Olio S. (2013) "Analysis of association between a microsatellite at intron 1 of the insulin-like growth factor 1 (IGF1) gene and fat deposition, meat production and quality traits in Italian Large White and Italian Duroc pigs" Scopus: 2-s2.0-84885123456 Web of Science: WOS:000329350400007 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/17, AGR/19 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
10. | Articolo in rivista |
M. Di Nunzio, A. Bordoni (2013) "Antioxidant properties of potentially prebiotico bacteria: in vitro and in vivo activities" Scopus: 2-s2.0-84873997638 Web of Science: WOS:000313651700031 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: BIO/10, MED/49 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
11. | Articolo in rivista |
V. Cardenia, M.T. Rodriguez-Estrada (2013) "Assessment of in vitro removal of cholesterol oxidation products by Lactobacillus casei ATCC334" Scopus: 2-s2.0-84881000148 Web of Science: WOS:000328473300005 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
12. | Articolo in rivista |
Fontanesi L., Scotti E. (2013) "Association between melanocortin 4 receptor (MC4R) gene haplotypes and carcass and production traits in Italian Large White pigs evaluated with a selective genotyping approach." Scopus: 2-s2.0-84884280845 Web of Science: WOS:000325838000006 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/17, AGR/19 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
13. | Articolo in rivista |
P. Zambonelli, M. Bigi, R. Davoli (2013) "Association mapping of quantitative trait loci for carcass and meat quality traits at the central part of chromosome 2 in Italian Large White pigs" Scopus: 2-s2.0-84878784081 Web of Science: WOS:000321407900034 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/17 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
14. | Articolo in rivista |
Dall'Olio S., Fontanesi L. (2013) "Association study between single nucleotide polymorphisms in candidate genes and reproduction traits in Italian Large White sows" Scopus: 2-s2.0-84880038365 Web of Science: WOS:000322349000003 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/17 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
15. | Articolo in rivista |
Verardo V., Gori A., Caboni M.F. (2013) "Bioactive lipids in the butter production chain from Parmigiano Reggiano cheese area " Scopus: 2-s2.0-84885852790 Web of Science: WOS:000328279500027 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
16. | Articolo in rivista |
Luigi F D'Antuono, Alessandra Bordoni (2013) "Bioactive-richSideritis scardicatea (mountain tea) is as potent asCamellia sinensistea at inducing cellular antioxidant defences and preventing oxidative stress" Scopus: 2-s2.0-84885857051 Web of Science: WOS:000328279500019 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/02, MED/49 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
17. | Articolo in rivista |
Mulazzani L., Malorgio G. (2013) "Bioeconomic equilibrium and supply regime for a multispecies multifleet fishery: an analysis in the Mediterranean Sea" Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/01 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
18. | Articolo in rivista |
Gardini F., Tabanelli G., Lanciotti R., Montanari C., Coloretti F., Chiavari C., Grazia L. (2013) "Biogenic amine content and aromatic profile of Salama da sugo, a typical cooked fermented sausage produced in Emilia Romagna Region (Italy)" Scopus: 2-s2.0-84874437043 Web of Science: WOS:000317440900045 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/16 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
19. | Articolo in rivista |
MOLARI G. (2013) "Biomass production and N balance of giant reed (Arundo donax L.) under high water and N input in Mediterranean environments" Scopus: 2-s2.0-84883525815 Web of Science: WOS:000325737900014 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/09 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
20. | Articolo in rivista |
L. Filippo D'Antuono (2013) "Carotenoids, vitamins (A, B2, C and E) and total folate of traditional foods from Black Sea Area countries" Scopus: 2-s2.0-84885868528 Web of Science: WOS:000328279500018 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/02 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
21. | Articolo in rivista |
Rodriguez-Estrada M.T. (2013) "Characterization of long-chain fatty acids from urban wastewater sludge in two-phase anaerobic digestion for biogas production" Web of Science: WOS:000326480700004 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
22. | Articolo in rivista |
Bendini A., Valli E., Di Lecce G., Gallina Toschi T. (2013) "Characterization of olive oils obtained fromwild olive trees (Olea ferruginea Royle) in Pakistan" Scopus: 2-s2.0-84889090445 Web of Science: WOS:000329766300073 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
23. | Articolo in rivista |
A. Bendini, E. Valli, T. Gallina Toschi (2013) "Chemical and Sensory Analysis of Commercial Tomato Juices Present on the Italian and Spanish Markets" Scopus: 2-s2.0-84873372319 Web of Science: WOS:000314795000005 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
24. | Articolo in rivista |
V. Cardenia, M. T. Rodriguez-Estrada (2013) "Cholesterol photosensitized oxidation in food and biological systems" Scopus: 2-s2.0-84874105637 Web of Science: WOS:000316528000006 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
25. | Articolo in rivista |
Bordoni A (2013) "Cholesterol-lowering probiotics: in vitro selection and in vivo testing of bifidobacteria" Scopus: 2-s2.0-84883560828 Web of Science: WOS:000323739800031 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: MED/49 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
26. | Articolo in rivista |
A. Segre' (2013) "Cibo, ok il gusto è giusto" Lingua: ITA Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/01 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
27. | Articolo in rivista |
Patrignani F., Tabanelli G., Siroli L., Gardini F., Lanciotti R. (2013) "Combined effects of high pressure homogenization treatment and citral on microbiological quality of apricot juice" Scopus: 2-s2.0-84871966711 Web of Science: WOS:000314445000013 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/16 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
28. | Articolo in rivista |
Bordoni A (2013) "Comparison between single cell cultures and tissue cultures as model systems for evaluating the modulation of gene expression by food bioactives." Scopus: 2-s2.0-84873353448 Web of Science: WOS:000314474800009 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: MED/49 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
29. | Articolo in rivista |
Pezzi F. (2013) "Comparison between two grapes harvesting machines with horizontal and vertical shaking" Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/09 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
30. | Articolo in rivista |
PETRACCI M., SIRRI F., MELUZZI A. (2013) "Comparison of breast muscle traits and meat quality characteristics in 2 commercial chicken hybrids" Scopus: 2-s2.0-84882628639 Web of Science: WOS:000330523700024 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/20 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
31. | Articolo in rivista |
Federico Ferioli, Elisa Giambanelli, L Filippo D'Antuono (2013) "Comparison of leafy kale populations from Italy, Portugal, and Turkey for their bioactive compound content: phenolics, glucosinolates, carotenoids, and chlorophylls" Scopus: 2-s2.0-84885862281 Web of Science: WOS:000328279500011 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/02 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
32. | Articolo in rivista |
L.Nissen (2013) "Composizione e attività antibatterica dell’olio essenziale di Monarda didyma L " Lingua: ITA Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
33. | Articolo in rivista |
Mattia Di Nunzio, Vito Verardo, Maria F Caboni, Alessandra Bordoni (2013) "Counteraction of oxidative damage by pomegranate juice: influence of the cultivar" Scopus: 2-s2.0-84885837380 Web of Science: WOS:000328279500020 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: BIO/10, AGR/15, MED/49 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
34. | Articolo in rivista |
D. Bigi, P. Zambonelli (2013) "Detecting population structure and recent demographic history in endangered livestock breeds: the case of the Italian autochthonous donkeys" Scopus: 2-s2.0-84872070797 Web of Science: WOS:000313247300009 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/17 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
35. | Articolo in rivista |
Valli E., Bendini A., Gallina Toschi T. (2013) "Detection of low-quality extra virgin olive oils by fatty acid alkyl esters evaluation: a preliminary and fast mid-infrared spectroscopy discrimination by a chemometric approach" Scopus: 2-s2.0-84873060486 Web of Science: WOS:000314110100012 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
36. | Articolo in rivista |
Verardo V, Caboni M (2013) "Determination of the Major Phenolic Compounds Pomegranate Juices by HPLC-DAD-ESI-MS" Scopus: 2-s2.0-84878648187 Web of Science: WOS:000320153500018 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
37. | Articolo in rivista |
Meluzzi A., Sirri F. (2013) "Developments in understanding and assessment of egg and egg product quality over the last century" Scopus: 2-s2.0-84879948731 Web of Science: WOS:000321059500014 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/20 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
38. | Articolo in rivista |
Angelo Fabbri, Giovanni Molari, Adriano Guarnieri (2013) "Differentiation of post harvest date fruit varieties non-destructively using FT-NIR spectroscopy" Scopus: 2-s2.0-84877595537 Web of Science: WOS:000318637500022 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/09 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
39. | Articolo in rivista |
M.T. Rodriguez-Estrada (2013) "Distribution of phytosterols in plasma and liver of rats nourished by different routes and effects on liver function" Scopus: 2-s2.0-84879565583 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
40. | Articolo in rivista |
Salati F. (2013) "Document Presence of Contracaecum spp. in teleosts cultured and fished in Sardinia" Scopus: 2-s2.0-84881557404 Web of Science: WOS:000323864500020 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/20 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
41. | Articolo in rivista |
Pezzi F. (2013) "Effect of different winter pruning systems on grapes produced." Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/09 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
42. | Articolo in rivista |
Sirri F. (2013) "Effect of faba bean (Vicia faba var. minor) inclusion in starter and growing diet on performance, carcass and meat characteristics of organic slow-growing chickens." Scopus: 2-s2.0-84886653346 Web of Science: WOS:000334448000003 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/20 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
43. | Articolo in rivista |
V. Verardo, Y. Riciputi, M.F. Caboni (2013) "Effect of nitrogen fertilisation rates on the content of fatty acids, sterols, tocopherols and phenolic compounds, and on the oxidative stability of walnuts" Scopus: 2-s2.0-84867849474 Web of Science: WOS:000311193600051 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
44. | Articolo in rivista |
M.T. Rodriguez-Estrada, V. Cardenia (2013) "Effect of simulated gastrointestinal digestion on plant sterols and their oxides in enriched beverages" Scopus: 2-s2.0-84876028225 Web of Science: WOS:000319481400001 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
45. | Articolo in rivista |
Tabanelli G., Patrignani F., Gardini F., Lanciotti R. (2013) "Effect of sub-lethal high pressure homogenization treatments on the in vitro functional and biological properties of lactic acid bacteria" Scopus: 2-s2.0-84878114449 Web of Science: WOS:000320213400026 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/16 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
46. | Articolo in rivista |
P. Trevisi, D. Priori, P. Bosi (2013) "Effect of susceptibility to enterotoxigenic Escherichia coli F4 and of dietary tryptophan on gut microbiota diversity observed in healthy young pigs" Scopus: 2-s2.0-84872192309 Web of Science: WOS:000315002800021 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/19, AGR/18 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
47. | Articolo in rivista |
Tylewicz U., Dalla Rosa M. (2013) "Effect of vacuum infused cryoprotectants on the freezing tolerance of strawberry tissues " Scopus: 2-s2.0-84875812588 Web of Science: WOS:000317874900012 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
48. | Articolo in rivista |
Donatella Pavanelli, Selli L. (2013) "Effective size characteristics of suspended sediment and nutrient concentrations during flood events in the Reno River tributaries (Northern Italy)" Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/08 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
49. | Articolo in rivista |
Gallina Toschi T., Berardinelli A., Cevoli C., Iaccheri E., Di Lecce G., Bendini A., Ragni L. (2013) "Effectiveness of the mechanical excitation applied to the olive paste: possible improving of the oil yield, in malaxation phase, by vibration systems" Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15, AGR/09 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
50. | Articolo in rivista |
F. Pezzi (2013) "Effects of Winter Pruning on Physical and Mechanical Properties of Grapes" Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/09 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
51. | Articolo in rivista |
Tabanelli G., Montanari C., Grazia L., Lanciotti R., Gardini F. (2013) "Effects of aw at packaging time and atmosphere composition on aroma profile, biogenic amine content and microbiological features of dry fermented sausages" Scopus: 2-s2.0-84875240134 Web of Science: WOS:000317450100006 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/16 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
52. | Articolo in rivista |
Paolo Macchioni (2013) "Effects of dietary level of pantothenic acid and sex on carcass, meat quality traits and fatty acid composition of thigh subcutaneous adipose tissue in Italian heavy pigs" Scopus: 2-s2.0-84879562754 Web of Science: WOS:000321347700029 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/18 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
53. | Articolo in rivista |
T. Gallina Toschi (2013) "Effects of power ultrasound on immersion freezing parameters of potatoes" Scopus: 2-s2.0-84876711034 Web of Science: WOS:000319237000017 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
54. | Articolo in rivista |
Gerardo Manfreda (2013) "European validation of a real-time PCR-based method for detection of Listeria monocytogenes in soft cheese" Scopus: 2-s2.0-84903524925 Web of Science: WOS:000339602500024 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: VET/04 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
55. | Articolo in rivista |
Luca Laghi, Fausto Gardini, Rosalba Lanciotti, Lorenzo Siroli, Francesco Capozzi (2013) "Evaluation of the effect of carvacrol on the Escherichia coli 555 metabolome by using 1H-NMR spectroscopy" Scopus: 2-s2.0-84884602918 Web of Science: WOS:000324848000145 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: CHIM/06, AGR/16, CHIM/03 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
56. | Articolo in rivista |
Bosi P, Trevisi P. (2013) "Expression and regulation of a-transducin in the pig gastrointestinal tract" Scopus: 2-s2.0-84877017074 Web of Science: WOS:000318288300004 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/18, AGR/19 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
57. | Articolo in rivista |
Chiara Cevoli, Alessandro Gori, Maria Fiorenza Caboni, Angelo Fabbri (2013) "FT-NIR and FT-MIR spectroscopy to discriminate competitors, non compliance and compliance grated Parmigiano Reggiano cheese" Scopus: 2-s2.0-84876308979 Web of Science: WOS:000319481400025 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/09, AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
58. | Articolo in rivista |
Vannini L., Serrazzanetti D.I. (2013) "Fecal Microbiota and Metabolome of Children with Autism and Pervasive Developmental Disorder Not Otherwise Specified" Scopus: 2-s2.0-84885156813 Web of Science: WOS:000325810900114 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/16 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
59. | Articolo in rivista |
Serrazanetti D. I. (2013) "Fermented tofu: Enhancement of keeping quality and sensorial properties" Scopus: 2-s2.0-84878826296 Web of Science: WOS:000324153300014 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/16 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
60. | Articolo in rivista |
Capozzi F, Bordoni A (2013) "Foodomics: a new comprehensive approach to food and nutrition" Scopus: 2-s2.0-84872418546 Web of Science: WOS:000313019100001 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: CHIM/03, MED/49 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
61. | Articolo in rivista |
M. Dalla Rosa (2013) "Fully Aliphatic Copolyesters Based on Poly(butylene 1,4- cyclohexanedicarboxylate) with Promising Mechanical and Barrier Properties for Food Packaging Applications" Scopus: 2-s2.0-84884173620 Web of Science: WOS:000330098500022 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
62. | Articolo in rivista |
PETRACCI M., MUDALAL S., CAVANI C. (2013) "Functional ingredients for poultry meat products" Scopus: 2-s2.0-84883554363 Web of Science: WOS:000324848200003 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/20 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
63. | Articolo in rivista |
Marco Bentini (2013) "Giant reed (Arundo donax L.) harvesting system, an economic and technical evaluation" Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/09 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
64. | Articolo in rivista |
V. Cardenia, M.T. Rodriguez-Estrada (2013) "Health-related lipid components of sardines as affected by photoxidation" Scopus: 2-s2.0-84876310997 Web of Science: WOS:000320498300004 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
65. | Articolo in rivista |
Francesca Patrignani, Lucia Vannini, Rosalba Lanciotti (2013) "High pressure homogenization vs heat treatment: Safety and functional properties of liquid whole egg" Scopus: 2-s2.0-84878948401 Web of Science: WOS:000320976000009 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/16 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
66. | Articolo in rivista |
F.Patrignani, P.Vernocchi, A.Giannotti, C.Riponi, F.Gardini, R.Lanciotti (2013) "High-Pressure Homogenization to Modify Yeast Performance for Sparkling Wine Production According to Traditional Methods" Scopus: 2-s2.0-84878483374 Web of Science: WOS:000338924000010 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/16, AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
67. | Articolo in rivista |
Tylewicz U., Romani S. (2013) "Induction of Vesicle Formation by Exposing Apple Tissue to Vacuum Impregnation" Scopus: 2-s2.0-84874510725 Web of Science: WOS:000315486400023 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
68. | Articolo in rivista |
Di Nunzio M, Bordoni A (2013) "Influence of genotype on the modulation of gene and protein expression by n-3 LC-PUFA" Scopus: 2-s2.0-84887251523 Web of Science: WOS:000326103200007 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: BIO/10, MED/49 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
69. | Articolo in rivista |
Tappi S., Tylewicz U., Cocci E., Romani S., Dalla Rosa M., Rocculi P. (2013) "Influence of ripening stage on quality parameters and metabolic behaviour of fresh-cut kiwifruit slices during accelerated storage" Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
70. | Articolo in rivista |
C. Zanasi, C. Rota (2013) "Investigating the Interaction Between Organic and Local Foods in the Mediterranean: the Lebanese Organic Consumer’s Perspective" Scopus: 2-s2.0-84872527372 Web of Science: WOS:000317153600001 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/01 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
71. | Articolo in rivista |
Manfreda G. (2013) "Isolation of Arcobacter species in water buffaloes (Bubalus bubalis). Foodborne Pathogens and Disease" Scopus: 2-s2.0-84879122579 Web of Science: WOS:000318223100012 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: VET/04 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
72. | Articolo in rivista |
L. Falasconi (2013) "La catena degli sprechi" Lingua: ITA Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/01 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
73. | Articolo in rivista |
Malorgio G., Grazia C. (2013) "La performance della filiera ortofrutticola di esportazione dei Paesi Terzi del Mediterraneo nel mercato europeo: tra concorrenza e cooperazione" Lingua: ITA Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/01 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
74. | Articolo in rivista |
Pezzi F. (2013) "Measurement of Mechanical Stresses Transmitted by Grape Harvesters." Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/09 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
75. | Articolo in rivista |
Valda Rondelli, Camilla Casazza, Adriano Guarnieri (2013) "Methodological approach to assess tractor stability in normal operation in field using a commercial warning device" Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/09 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
76. | Articolo in rivista |
Rocculi P. (2013) "Microscopic studies providing insight into the mechanisms of mass transfer in vacuum impregnation " Scopus: 2-s2.0-84876724270 Web of Science: WOS:000319237000023 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
77. | Articolo in rivista |
Gallina Toschi T., Bendini A. (2013) "Misdescription of edible oils: flowcharts of analytical choices in a forensic view" Scopus: 2-s2.0-84887386108 Web of Science: WOS:000326943800002 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
78. | Articolo in rivista |
G. Manfreda (2013) "Modeling growth kinetics of Listeria monocytogenes in pork cuts from packaging to fork under different storage practices" Scopus: 2-s2.0-84877825464 Web of Science: WOS:000320834000029 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: VET/04 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
79. | Articolo in rivista |
P. Liberati (2013) "Modelling of ammonia emissions from naturally ventilated livestock buildings. Part 1: Ammonia release modelling" Scopus: 2-s2.0-84885024650 Web of Science: WOS:000326427800004 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/10 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
80. | Articolo in rivista |
Paolo Liberati (2013) "Modelling of ammonia emissions from naturally ventilated livestock buildings. Part 3: CFD modelling" Scopus: 2-s2.0-84885030757 Web of Science: WOS:000326427800006 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/10 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
81. | Articolo in rivista |
Paolo Liberati (2013) "Modelling of ammonia emissions from naturally ventilated livestock buildings: Part 2, air change modelling" Scopus: 2-s2.0-84885032665 Web of Science: WOS:000326427800005 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/10 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
82. | Articolo in rivista |
L. Laghi, U. Tylewicz, P. Rocculi, M. Dalla Rosa (2013) "Modification of Transverse NMR Relaxation Times and Water Diffusion Coefficients of Kiwifruit Pericarp Tissue Subjected to Osmotic Dehydration" Scopus: 2-s2.0-84876900355 Web of Science: WOS:000318179200007 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: CHIM/06, AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
83. | Articolo in rivista |
Fontanesi L. (2013) "Molecular genetics of coat colour in pigs" Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/17 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
84. | Articolo in rivista |
MOLARI G., MATTETTI M., PEROZZI D. (2013) "Monitoring of the tractor working parameters from the Can Bus." Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/09 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
85. | Articolo in rivista |
A. Bendini (2013) "Monitoring the bioactive compounds status of extra-virgin olive oil and storage by-products over the shelf life" Scopus: 2-s2.0-84867740833 Web of Science: WOS:000313535500041 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
86. | Articolo in rivista |
L. Mulazzani, G. Malorgio (2013) "Multilevel governance and management of shared stocks with integrated markets: The European anchovy case" Scopus: 2-s2.0-84884333917 Web of Science: WOS:000313769600046 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/01 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
87. | Articolo in rivista |
V. Rondelli (2013) "Narrow-Track Wheeled Agricultural Tractor Parameter Variation" Scopus: 2-s2.0-84894346730 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/09 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
88. | Articolo in rivista |
Lucia Vannini, Alessandra Bordoni (2013) "New advances in the integrated management of food processing by-products in Europe: sustainable exploitation of fruit and cereal processing by-products with the production of new food products (NAMASTE EU)" Scopus: 2-s2.0-84884209242 Web of Science: WOS:000325002300010 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/16, MED/49 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
89. | Articolo in rivista |
L Filippo D'Antuono (2013) "New nutritional composition data on selected traditional foods consumed in Black Sea Area countries" Scopus: 2-s2.0-84885830644 Web of Science: WOS:000328279500016 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/02 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
90. | Articolo in rivista |
Tabanelli G., Gardini F. (2013) "Nonstarter lactic acid bacteria volatilomes produced using cheese components" Scopus: 2-s2.0-84879296060 Web of Science: WOS:000320745200014 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/16 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
91. | Articolo in rivista |
Tylewicz U., Rocculi P., Romani S., Dalla Rosa M. (2013) "Nonthermal processing of apple and kiwifruit slices for quality and stability increase: Review" Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
92. | Articolo in rivista |
Fontanesi L. (2013) "Nucleotide variability and haplotype heterogeneity at the porcine fat mass and obesity associated (FTO) gene." Scopus: 2-s2.0-84872080700 Web of Science: WOS:000313247300013 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/17 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
93. | Articolo in rivista |
Manfreda G. (2013) "Occurrence and genetic diversity of Arcobacter butzleri in an artisanal dairy plant in Italy" Scopus: 2-s2.0-84886900888 Web of Science: WOS:000326193300016 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: VET/04 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
94. | Articolo in rivista |
G. Manfreda (2013) "Occurrence of e{open}-proteobacterial species in rabbits (Oryctolagus cuniculus) reared in intensive and rural farms" Scopus: 2-s2.0-84872200671 Web of Science: WOS:000315002800040 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: VET/04 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
95. | Articolo in rivista |
PETRACCI M., MUDALAL S., CAVANI C. (2013) "Occurrence of white striping under commercial conditions and its impact on breast meat quality in broiler chickens" Scopus: 2-s2.0-84877932906 Web of Science: WOS:000319322900029 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/20 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
96. | Articolo in rivista |
Versari A., Parpinello G.P. (2013) "Oenological tannins: a review" Scopus: 2-s2.0-84872895291 Web of Science: WOS:000314049700001 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
97. | Articolo in rivista |
Andrea Gianotti (2013) "Optimisation of assay conditions for the determination of antioxidant capacity and polyphenols in cereal food components" Scopus: 2-s2.0-84876343816 Web of Science: WOS:000324666600006 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/16 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
98. | Articolo in rivista |
Verardo V., Caboni M. F., Bendini A. (2013) "Optimization of a solid phase extraction method and hydrophilic interaction liquid chromatography coupled to mass spectrometry for the determination of phospholipids in virgin olive oil" Scopus: 2-s2.0-84889018618 Web of Science: WOS:000329766300088 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
99. | Articolo in rivista |
F. Chinnici, F. Sonni, C. Riponi (2013) "Oxidative evolution of (+)-catechin in model white wine solutions containing sulfur dioxide, ascorbic acid or gallotannins" Scopus: 2-s2.0-84871641349 Web of Science: WOS:000316843100009 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
100. | Articolo in rivista |
Montanari C., Serrazanetti D.I., VanninI L. (2013) "Oxylipins generation in Lactobacillus helveticus in relation to unsaturated fatty acid supplementation" Scopus: 2-s2.0-84887827776& Web of Science: WOS:000326939800013 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/16 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
101. | Articolo in rivista |
L Filippo D'Antuono (2013) "Preliminary sensory evaluation of edible flowers from wildAlliumspecies" Scopus: 2-s2.0-84885840566 Web of Science: WOS:000328279500015 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/02 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
102. | Articolo in rivista |
Gerardo Manfreda (2013) "Proposal of sampling protocols to verify possible performance objectives for Campylobacter species control in Italian broiler batches" Scopus: 2-s2.0-84887837473 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: VET/04 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
103. | Articolo in rivista |
Marco Bentini (2013) "Prototype for the harvesting of cultivated herbaceous energy crops, an economic and technical evaluation" Scopus: 2-s2.0-84880334896 Web of Science: WOS:000328522300024 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/09 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
104. | Articolo in rivista |
E. Valli, A. Bendini, T. Gallina Toschi (2013) "Quality at destination: simulating shipment of three bottled edible oils from Italy to Taiwan" Scopus: 2-s2.0-84884787767 Web of Science: WOS:000324970300003 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
105. | Articolo in rivista |
PETRACCI M., RIMINI S., CAVANI C. (2013) "Quality characteristics of frozen broiler breast meat pretreated with increasing concentrations of sodium chloride" Scopus: 2-s2.0-84883556419 Web of Science: WOS:000326205500016 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/20 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
106. | Articolo in rivista |
Romani S., Cevoli C. (2013) "Qualità in tazza del caffè espresso: dati relativi a oltre dieci anni di indagine “In cup” quality of espresso coffee: data from over ten years of investigation" Lingua: ITA Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15, AGR/09 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
107. | Articolo in rivista |
Nanni Costa L., Dall'Olio S . (2013) "RELATIONSHIPS BETWEEN THE QUALITY OF THERMOGRAPHIC IMAGE AND THE MEASURE OF SKIN TEMPERATURE ON PIGLETS" Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/19, AGR/17 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
108. | Articolo in rivista |
VIRGINIA GLICERINA, FEDERICA BALESTRA, GIAN GAETANO PINNAVAIA, MARCO DALLA ROSA, SANTINA ROMANI (2013) "RHEOLOGICAL CHARACTERISTICS OF NUT CREAMS REALIZED WITH DIFFERENT TYPES AND AMOUNTS OF FATS" Scopus: 2-s2.0-84885080966 Web of Science: WOS:000325268400007 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
109. | Articolo in rivista |
PETRACCI M., CAVANI C. (2013) "Rabbit meat processing: historical perspective to future directions" Scopus: 2-s2.0-84891714229 Web of Science: WOS:000329082800001 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/20 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
110. | Articolo in rivista |
Marco Bentini (2013) "Raccolta meccanica della canna comune (Arundo donax L.) a destinazione energetica, cantieri a confronto" Scopus: 2-s2.0-84892595863 Lingua: ITA Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/09 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
111. | Articolo in rivista |
Berardinelli A., Ragni L., Bendini A., Valli E., Guarnieri A., Gallina Toschi T. (2013) "Rapid Screening of Fatty Acid Alkyl Esters in Olive Oils by Time Domain Reflectometry" Scopus: 2-s2.0-84888377027 Web of Science: WOS:000327103400010 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/09, AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
112. | Articolo in rivista |
Mulazzani L, Malorgio G (2013) "Regional management of multi-species fisheries on the basis of shared stocks and property rights: a Mediterranean case" Scopus: 2-s2.0-84884337039 Web of Science: WOS:000324806900006 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/01 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
113. | Articolo in rivista |
Versari A., Parpinello G.P., Ricci A. (2013) "Relationship Between Chemical Markers and Sensory Score of Traditional Balsamic Vinegars Using a Screening Approach Combined with Rapid Assessment Methods" Scopus: 2-s2.0-84887317915 Web of Science: WOS:000326691300025 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
114. | Articolo in rivista |
Giuseppina Paola Parpinello, Andrea Versari (2013) "Relationship between sensory and NIR spectroscopy in consumer preference of table grape (cv Italia)" Scopus: 2-s2.0-84876479883 Web of Science: WOS:000319792700008 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
115. | Articolo in rivista |
Chiara Cevoli, Federica Balestra, Luigi Ragni, Angelo Fabbri (2013) "Rheological characterisation of selected food hydrocolloids by traditional and simplified techniques" Scopus: 2-s2.0-84876336630 Web of Science: WOS:000317581900017 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/09, AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
116. | Articolo in rivista |
Glicerina V.T., Balestra F., Dalla Rosa M., Romani S. (2013) "Rheological, textural and calorimetric modifications of dark chocolate during process" Scopus: 2-s2.0-84879132498 Web of Science: WOS:000321481900022 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
117. | Articolo in rivista |
Paolo Zambonelli, Roberta Davoli, Mila Bigi, Silvia Braglia (2013) "SNPs detection in DHPS-WDR83 overlapping genes mapping on porcine chromosome 2 in a QTL region for meat pH" Scopus: 2-s2.0-84884995919 Web of Science: WOS:000328484400001 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/17, AGR/19 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
118. | Articolo in rivista |
Silvia Braglia, Roberta Davoli, Paolo Zambonelli (2013) "SNPs of MYPN and TTN genes are associated to meat and carcass traits in Italian Large White and Italian Duroc pigs" Scopus: 2-s2.0-84890437278 Web of Science: WOS:000327407300045 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/19, AGR/17 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
119. | Articolo in rivista |
L. Nissen (2013) "STUDIO ANALITICO-COMPARATIVO SULL’ATTIVITÀ ANTIBATTERICA DI OLI ESSENZIALI DI MONARDA FISTULOSA SANA E INFETTA DA FITOPLASMI " Lingua: ENG, ITA Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
120. | Articolo in rivista |
L. Fontanesi (2013) "SUS-BAR: a database of pig proteins with statistically validated structural and functional annotation" Scopus: 2-s2.0-84892759581 Web of Science: WOS:000324872000001 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/17 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
121. | Articolo in rivista |
L Filippo D'Antuono (2013) "Special Issue: Traditional foods: from culture, ecology and diversity, to human health and potential for exploitation" Scopus: 2-s2.0-84885777026 Web of Science: WOS:000328279500001 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/02 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
122. | Articolo in rivista |
Cosimo Rota, Cesare Zanasi (2013) "Sustainable Food Supply Chains: The Role of Collaboration and Sustainable Relationships" Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/01 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
123. | Articolo in rivista |
T. Gallina Toschi (2013) "Sweet chestnut (Castanea Sativa Mill.) bark extract: cardiovascular activity and myocyte protection against oxidative damage" Scopus: 2-s2.0-84875553860 Web of Science: WOS:000315919200001 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
124. | Articolo in rivista |
Virginia GLICERINA, Federica BALESTRA, Marco DALLA ROSA, Santina ROMANI (2013) "THE INFLUENCE OF PROCESS STEPS ON MICROSTRUCTURAL, RHEOLOGICAL AND THERMAL PROPERTIES OF DARK CHOCOLATE" Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
125. | Articolo in rivista |
Pezzi F. (2013) "Technical and economic evaluation of maceration of red grapes for production everyday wine." Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/09 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
126. | Articolo in rivista |
Fontanesi L., Bertolini F. (2013) "The TBC1D1 Gene. Structure, Function, And Association with Obesity and Related Traits" Scopus: 2-s2.0-84873837589 Web of Science: WOS:000315604000004 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/17 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
127. | Articolo in rivista |
R. Inchingolo, V. Cardenia, M. T. Rodriguez-Estrada (2013) "The effects of microwave heating in edible oils and lipid-containing food" Scopus: 2-s2.0-84875011138 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
128. | Articolo in rivista |
Tullia Gallina Toschi (2013) "Thermal and chemical evaluation of naturally auto-oxidised virgin olive oils: a correlation study" Scopus: 2-s2.0-84881023556 Web of Science: WOS:000323100600005 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
129. | Articolo in rivista |
V. Cardenia, M.T. Rodriguez-Estrada (2013) "Thermo-oxidation of cholesterol: effect of the unsaturation degree of the lipid matrix" Scopus: 2-s2.0-84879199470 Web of Science: WOS:000326766700160 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
130. | Articolo in rivista |
MATTETTI M., MOLARI G., GUARNIERI A. (2013) "Tractor accelerated test on test rig." Lingua: ITA Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/09 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
131. | Articolo in rivista |
D'ANTUONO L.F. (2013) "Traditional foods and food systems: a revision of concepts emerging from qualitative surveys on-site in the Black Sea area and Italy" Scopus: 2-s2.0-84885840492 Web of Science: WOS:000328279500007 Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/02 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
132. | Articolo in rivista |
Pasini F, Caboni MF, D'Antuono LF, Bordoni A (2013) "Traditional foods for health: screening of the antioxidant capacity and phenolic content of selected Black Sea area local foods." Scopus: 2-s2.0-84885834186 Web of Science: WOS:000328279500023 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15, AGR/02, MED/49 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
133. | Articolo in rivista |
Filippo D'Antuono (2013) "Traditional foods from the Black Sea region as a potential source of minerals" Scopus: 2-s2.0-84885864036 Web of Science: WOS:000328279500017 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/02 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
134. | Articolo in rivista |
Vito Verardo, Maria Fiorenza Caboni (2013) "Utilizzo del grano saraceno per incrementare la componente fenolica di prodotti a base di cereali" Lingua: ITA Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
135. | Articolo in rivista |
A. Bendini, S. Barbieri, G. Di Lecce, T. Gallina Toschi (2013) "Volatile Profile and Sensory Evaluation of Tomato Juices Treated with Pulsed Electric Fields" Scopus: 2-s2.0-84874608570 Web of Science: WOS:000315619000044 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
136. | Abstract in rivista |
Fontanesi L., Scotti E., Dall’Olio S. (2013) "A comparative serum metabonomic analysis between Italian Duroc and Italian Large White pigs" Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/17, AGR/19 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
137. | Abstract in rivista |
Dall’Olio S., Scotti E., Nanni Costa L., Fontanesi L. (2013) "Analysis of PRKAG3 gene polymorphisms in Italian local pig breeds" Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/17, AGR/19 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
138. | Abstract in rivista |
Fontanesi L., Scotti E., Samorè A.B. (2013) "Association between twenty four candidate gene markers and milk production and composition traits in Reggiana dairy cattle" Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/17, AGR/19 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
139. | Abstract in rivista |
M. Di Nunzio, V. Verardo, M F. Caboni, A. Bordoni (2013) "COUNTERACTION OF OXIDATIVE DAMAGE BY POMEGRANATE JUICE. INFLUENCE OF THE CULTIVAR" Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: BIO/10, AGR/15, MED/49 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
140. | Abstract in rivista |
Fontanesi L., Dall’Olio S., Scotti E., Schiavo G., Bertolini F., Samoré A.B. (2013) "Combined genomics and metabolomics approaches to identify markers associated with production traits in pigs." Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/17, AGR/19 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
141. | Abstract in rivista |
V. Verardo, M F. Caboni (2013) "DETERMINATION OF DIFFERENT PHENOLIC COMPOUND CLASSES IN POMEGRANATE JUICES BY HPLC-DAD-ESI-QTOF-MS" Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
142. | Abstract in rivista |
Y. Riciputi, V. Verardo, D I. Serrazanetti, M F. Caboni, F. Gardini (2013) "DOES THE LACTIC ACID BACTERIA FERMENTATION PLAYS A SIGNIFICANT ROLE ON TOFU PHENOLIC COMPOUNDS COMPOSITION?" Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15, AGR/16 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
143. | Abstract in rivista |
V. Verardo, M.F. Caboni (2013) "Determination of lipid composition of cherimoya (Annona cherimola) cultivars grown in Andalusian region." Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
144. | Abstract in rivista |
CARDENIA V., RODRIGUEZ-ESTRADA M.T., PETRACCI M., CAVANI C. (2013) "Effect of dietary thymol supplementation on lipid oxidation of chicken legs as related to storage conditions" Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15, AGR/20 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
145. | Abstract in rivista |
Nissen L. (2013) "Estratti di capsicum annum regolano le eso-tossine di Escherichia coli e Campylobacter jejuni, agendo sul sistema del quorum sensing" Lingua: ITA Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
146. | Abstract in rivista |
Samorè A.B., Fontanesi L. (2013) "Genomic selection in Italian heavy pigs: a simulation study" Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/17 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
147. | Abstract in rivista |
Fontanesi L., Scotti E., Dall’Olio S. (2013) "Identification of polymorphisms in the rabbit melanocortin 4 receptor gene and association with finishing weight in a commercial rabbit population" Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/17, AGR/19 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
148. | Abstract in rivista |
SIRRI F., PETRACCI M., STOCCHI L., MELUZZI A. (2013) "Magnitude of emerging meat quality defects in breast fillets of different commercial meat-type chicken hybrids" Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/20 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
149. | Abstract in rivista |
V. Verardo, M F. Caboni (2013) "POMEGRANATE SEEDS AS SOURCE OF BIOACTIVE LIPIDS" Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
150. | Abstract in rivista |
F. Pasini, V. Verardo, M F. Caboni (2013) "PROANTHOCYANIDIN OLIGOMER CONTENT IN DIFFERENT BARLEY VARIETIES" Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
151. | Abstract in rivista |
Scotti E., Dall’Olio S., Fontanesi L. (2013) "Sequence characterization of the agouti signalling protein and melanocortin receptor genes in donkeys with different coat colours" Lingua: ENG Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/19, AGR/17 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
152. | Abstract in rivista |
Nissen L. (2013) "Studio in vitro dell’attivita’ microbicida di ovuli a base di tea tree oil su Candida spp. e probiotici del microbiota vaginale" Lingua: ITA Co-autori stranieri: No SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
Sezione E - Internazionalizzazione
-
- Contributo in rivista
- [57]
-
- Contributo in volume
- [1]
-
- Libro
- [0]
-
- Contributo in atti di convegno
- [18]
-
- Altra tipologia
- [0]
-
- Brevetto
- [0]
-
- Curatela
- [0]
Contributo in rivista
Le pubblicazioni visualizzate in questo quadro sono ordinate per Classificazione, Titolo. Vengono visualizzati gli autori appartenenti al Dipartimento. Per consultare la lista completa delle informazioni relative alle pubblicazioni cliccare sul nome autori. Il campo "Provenienza del dato", se presente, indica il CRIS di Ateneo di provenienza del dato.
N. | Classificazione | Pubblicazione |
---|---|---|
1. | Articolo in rivista |
Elisa Giambanelli, Federico Ferioli, L Filippo D'Antuono (2013) "A comparative study of bioactive compounds in primitive wheat populations from Italy, Turkey, Georgia, Bulgaria and Armenia" Scopus: 2-s2.0-84885782321 Web of Science: WOS:000328279500012 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/02 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
2. | Articolo in rivista |
Paolo Trevisi, Davide Priori, Michela Colombo, Paolo Bosi (2013) "Age-related Expression of the polymeric immunoglobulin receptor (pIgR) in the gastric mucosa of young pigs" Scopus: 2-s2.0-84893396605 Web of Science: WOS:000327254700217 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/19, AGR/18 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
3. | Articolo in rivista |
Elisa Giambanelli, L Filippo D'Antuono (2013) "An on-site comparative study of yield factors during glume removal, a primary step in the traditional processing of hulled wheats" Scopus: 2-s2.0-84885835455 Web of Science: WOS:000328279500026 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/02 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
4. | Articolo in rivista |
V. Cardenia, M.T. Rodriguez-Estrada (2013) "Assessment of in vitro removal of cholesterol oxidation products by Lactobacillus casei ATCC334" Scopus: 2-s2.0-84881000148 Web of Science: WOS:000328473300005 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
5. | Articolo in rivista |
P. Zambonelli, M. Bigi, R. Davoli (2013) "Association mapping of quantitative trait loci for carcass and meat quality traits at the central part of chromosome 2 in Italian Large White pigs" Scopus: 2-s2.0-84878784081 Web of Science: WOS:000321407900034 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/17 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
6. | Articolo in rivista |
Verardo V., Gori A., Caboni M.F. (2013) "Bioactive lipids in the butter production chain from Parmigiano Reggiano cheese area " Scopus: 2-s2.0-84885852790 Web of Science: WOS:000328279500027 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
7. | Articolo in rivista |
Luigi F D'Antuono, Alessandra Bordoni (2013) "Bioactive-richSideritis scardicatea (mountain tea) is as potent asCamellia sinensistea at inducing cellular antioxidant defences and preventing oxidative stress" Scopus: 2-s2.0-84885857051 Web of Science: WOS:000328279500019 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/02, MED/49 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
8. | Articolo in rivista |
L. Filippo D'Antuono (2013) "Carotenoids, vitamins (A, B2, C and E) and total folate of traditional foods from Black Sea Area countries" Scopus: 2-s2.0-84885868528 Web of Science: WOS:000328279500018 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/02 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
9. | Articolo in rivista |
Bendini A., Valli E., Di Lecce G., Gallina Toschi T. (2013) "Characterization of olive oils obtained fromwild olive trees (Olea ferruginea Royle) in Pakistan" Scopus: 2-s2.0-84889090445 Web of Science: WOS:000329766300073 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
10. | Articolo in rivista |
A. Bendini, E. Valli, T. Gallina Toschi (2013) "Chemical and Sensory Analysis of Commercial Tomato Juices Present on the Italian and Spanish Markets" Scopus: 2-s2.0-84873372319 Web of Science: WOS:000314795000005 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
11. | Articolo in rivista |
Bordoni A (2013) "Comparison between single cell cultures and tissue cultures as model systems for evaluating the modulation of gene expression by food bioactives." Scopus: 2-s2.0-84873353448 Web of Science: WOS:000314474800009 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: MED/49 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
12. | Articolo in rivista |
Federico Ferioli, Elisa Giambanelli, L Filippo D'Antuono (2013) "Comparison of leafy kale populations from Italy, Portugal, and Turkey for their bioactive compound content: phenolics, glucosinolates, carotenoids, and chlorophylls" Scopus: 2-s2.0-84885862281 Web of Science: WOS:000328279500011 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/02 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
13. | Articolo in rivista |
Valli E., Bendini A., Gallina Toschi T. (2013) "Detection of low-quality extra virgin olive oils by fatty acid alkyl esters evaluation: a preliminary and fast mid-infrared spectroscopy discrimination by a chemometric approach" Scopus: 2-s2.0-84873060486 Web of Science: WOS:000314110100012 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
14. | Articolo in rivista |
Verardo V, Caboni M (2013) "Determination of the Major Phenolic Compounds Pomegranate Juices by HPLC-DAD-ESI-MS" Scopus: 2-s2.0-84878648187 Web of Science: WOS:000320153500018 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
15. | Articolo in rivista |
Meluzzi A., Sirri F. (2013) "Developments in understanding and assessment of egg and egg product quality over the last century" Scopus: 2-s2.0-84879948731 Web of Science: WOS:000321059500014 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/20 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
16. | Articolo in rivista |
M.T. Rodriguez-Estrada, V. Cardenia (2013) "Effect of simulated gastrointestinal digestion on plant sterols and their oxides in enriched beverages" Scopus: 2-s2.0-84876028225 Web of Science: WOS:000319481400001 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
17. | Articolo in rivista |
Tabanelli G., Patrignani F., Gardini F., Lanciotti R. (2013) "Effect of sub-lethal high pressure homogenization treatments on the in vitro functional and biological properties of lactic acid bacteria" Scopus: 2-s2.0-84878114449 Web of Science: WOS:000320213400026 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/16 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
18. | Articolo in rivista |
Tylewicz U., Dalla Rosa M. (2013) "Effect of vacuum infused cryoprotectants on the freezing tolerance of strawberry tissues " Scopus: 2-s2.0-84875812588 Web of Science: WOS:000317874900012 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
19. | Articolo in rivista |
T. Gallina Toschi (2013) "Effects of power ultrasound on immersion freezing parameters of potatoes" Scopus: 2-s2.0-84876711034 Web of Science: WOS:000319237000017 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
20. | Articolo in rivista |
Gerardo Manfreda (2013) "European validation of a real-time PCR-based method for detection of Listeria monocytogenes in soft cheese" Scopus: 2-s2.0-84903524925 Web of Science: WOS:000339602500024 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: VET/04 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
21. | Articolo in rivista |
Bosi P, Trevisi P. (2013) "Expression and regulation of a-transducin in the pig gastrointestinal tract" Scopus: 2-s2.0-84877017074 Web of Science: WOS:000318288300004 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/18, AGR/19 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
22. | Articolo in rivista |
Chiara Cevoli, Alessandro Gori, Maria Fiorenza Caboni, Angelo Fabbri (2013) "FT-NIR and FT-MIR spectroscopy to discriminate competitors, non compliance and compliance grated Parmigiano Reggiano cheese" Scopus: 2-s2.0-84876308979 Web of Science: WOS:000319481400025 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/09, AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
23. | Articolo in rivista |
Serrazanetti D. I. (2013) "Fermented tofu: Enhancement of keeping quality and sensorial properties" Scopus: 2-s2.0-84878826296 Web of Science: WOS:000324153300014 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/16 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
24. | Articolo in rivista |
Francesca Patrignani, Lucia Vannini, Rosalba Lanciotti (2013) "High pressure homogenization vs heat treatment: Safety and functional properties of liquid whole egg" Scopus: 2-s2.0-84878948401 Web of Science: WOS:000320976000009 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/16 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
25. | Articolo in rivista |
F.Patrignani, P.Vernocchi, A.Giannotti, C.Riponi, F.Gardini, R.Lanciotti (2013) "High-Pressure Homogenization to Modify Yeast Performance for Sparkling Wine Production According to Traditional Methods" Scopus: 2-s2.0-84878483374 Web of Science: WOS:000338924000010 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/16, AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
26. | Articolo in rivista |
Tylewicz U., Romani S. (2013) "Induction of Vesicle Formation by Exposing Apple Tissue to Vacuum Impregnation" Scopus: 2-s2.0-84874510725 Web of Science: WOS:000315486400023 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
27. | Articolo in rivista |
C. Zanasi, C. Rota (2013) "Investigating the Interaction Between Organic and Local Foods in the Mediterranean: the Lebanese Organic Consumer’s Perspective" Scopus: 2-s2.0-84872527372 Web of Science: WOS:000317153600001 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/01 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
28. | Articolo in rivista |
Rocculi P. (2013) "Microscopic studies providing insight into the mechanisms of mass transfer in vacuum impregnation " Scopus: 2-s2.0-84876724270 Web of Science: WOS:000319237000023 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
29. | Articolo in rivista |
Gallina Toschi T., Bendini A. (2013) "Misdescription of edible oils: flowcharts of analytical choices in a forensic view" Scopus: 2-s2.0-84887386108 Web of Science: WOS:000326943800002 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
30. | Articolo in rivista |
G. Manfreda (2013) "Modeling growth kinetics of Listeria monocytogenes in pork cuts from packaging to fork under different storage practices" Scopus: 2-s2.0-84877825464 Web of Science: WOS:000320834000029 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: VET/04 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
31. | Articolo in rivista |
P. Liberati (2013) "Modelling of ammonia emissions from naturally ventilated livestock buildings. Part 1: Ammonia release modelling" Scopus: 2-s2.0-84885024650 Web of Science: WOS:000326427800004 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/10 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
32. | Articolo in rivista |
Paolo Liberati (2013) "Modelling of ammonia emissions from naturally ventilated livestock buildings. Part 3: CFD modelling" Scopus: 2-s2.0-84885030757 Web of Science: WOS:000326427800006 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/10 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
33. | Articolo in rivista |
Paolo Liberati (2013) "Modelling of ammonia emissions from naturally ventilated livestock buildings: Part 2, air change modelling" Scopus: 2-s2.0-84885032665 Web of Science: WOS:000326427800005 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/10 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
34. | Articolo in rivista |
L. Laghi, U. Tylewicz, P. Rocculi, M. Dalla Rosa (2013) "Modification of Transverse NMR Relaxation Times and Water Diffusion Coefficients of Kiwifruit Pericarp Tissue Subjected to Osmotic Dehydration" Scopus: 2-s2.0-84876900355 Web of Science: WOS:000318179200007 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: CHIM/06, AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
35. | Articolo in rivista |
A. Bendini (2013) "Monitoring the bioactive compounds status of extra-virgin olive oil and storage by-products over the shelf life" Scopus: 2-s2.0-84867740833 Web of Science: WOS:000313535500041 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
36. | Articolo in rivista |
L. Mulazzani, G. Malorgio (2013) "Multilevel governance and management of shared stocks with integrated markets: The European anchovy case" Scopus: 2-s2.0-84884333917 Web of Science: WOS:000313769600046 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/01 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
37. | Articolo in rivista |
V. Rondelli (2013) "Narrow-Track Wheeled Agricultural Tractor Parameter Variation" Scopus: 2-s2.0-84894346730 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/09 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
38. | Articolo in rivista |
Lucia Vannini, Alessandra Bordoni (2013) "New advances in the integrated management of food processing by-products in Europe: sustainable exploitation of fruit and cereal processing by-products with the production of new food products (NAMASTE EU)" Scopus: 2-s2.0-84884209242 Web of Science: WOS:000325002300010 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/16, MED/49 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
39. | Articolo in rivista |
L Filippo D'Antuono (2013) "New nutritional composition data on selected traditional foods consumed in Black Sea Area countries" Scopus: 2-s2.0-84885830644 Web of Science: WOS:000328279500016 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/02 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
40. | Articolo in rivista |
Tylewicz U., Rocculi P., Romani S., Dalla Rosa M. (2013) "Nonthermal processing of apple and kiwifruit slices for quality and stability increase: Review" Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
41. | Articolo in rivista |
G. Manfreda (2013) "Occurrence of e{open}-proteobacterial species in rabbits (Oryctolagus cuniculus) reared in intensive and rural farms" Scopus: 2-s2.0-84872200671 Web of Science: WOS:000315002800040 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: VET/04 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
42. | Articolo in rivista |
Versari A., Parpinello G.P. (2013) "Oenological tannins: a review" Scopus: 2-s2.0-84872895291 Web of Science: WOS:000314049700001 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
43. | Articolo in rivista |
Verardo V., Caboni M. F., Bendini A. (2013) "Optimization of a solid phase extraction method and hydrophilic interaction liquid chromatography coupled to mass spectrometry for the determination of phospholipids in virgin olive oil" Scopus: 2-s2.0-84889018618 Web of Science: WOS:000329766300088 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
44. | Articolo in rivista |
Montanari C., Serrazanetti D.I., VanninI L. (2013) "Oxylipins generation in Lactobacillus helveticus in relation to unsaturated fatty acid supplementation" Scopus: 2-s2.0-84887827776& Web of Science: WOS:000326939800013 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/16 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
45. | Articolo in rivista |
Gerardo Manfreda (2013) "Proposal of sampling protocols to verify possible performance objectives for Campylobacter species control in Italian broiler batches" Scopus: 2-s2.0-84887837473 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: VET/04 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
46. | Articolo in rivista |
PETRACCI M., RIMINI S., CAVANI C. (2013) "Quality characteristics of frozen broiler breast meat pretreated with increasing concentrations of sodium chloride" Scopus: 2-s2.0-84883556419 Web of Science: WOS:000326205500016 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/20 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
47. | Articolo in rivista |
Versari A., Parpinello G.P., Ricci A. (2013) "Relationship Between Chemical Markers and Sensory Score of Traditional Balsamic Vinegars Using a Screening Approach Combined with Rapid Assessment Methods" Scopus: 2-s2.0-84887317915 Web of Science: WOS:000326691300025 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
48. | Articolo in rivista |
L Filippo D'Antuono (2013) "Special Issue: Traditional foods: from culture, ecology and diversity, to human health and potential for exploitation" Scopus: 2-s2.0-84885777026 Web of Science: WOS:000328279500001 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/02 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
49. | Articolo in rivista |
Cosimo Rota, Cesare Zanasi (2013) "Sustainable Food Supply Chains: The Role of Collaboration and Sustainable Relationships" Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/01 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
50. | Articolo in rivista |
V. Cardenia, M.T. Rodriguez-Estrada (2013) "Thermo-oxidation of cholesterol: effect of the unsaturation degree of the lipid matrix" Scopus: 2-s2.0-84879199470 Web of Science: WOS:000326766700160 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
51. | Articolo in rivista |
Pasini F, Caboni MF, D'Antuono LF, Bordoni A (2013) "Traditional foods for health: screening of the antioxidant capacity and phenolic content of selected Black Sea area local foods." Scopus: 2-s2.0-84885834186 Web of Science: WOS:000328279500023 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15, AGR/02, MED/49 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
52. | Articolo in rivista |
Filippo D'Antuono (2013) "Traditional foods from the Black Sea region as a potential source of minerals" Scopus: 2-s2.0-84885864036 Web of Science: WOS:000328279500017 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/02 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
53. | Articolo in rivista |
A. Bendini, S. Barbieri, G. Di Lecce, T. Gallina Toschi (2013) "Volatile Profile and Sensory Evaluation of Tomato Juices Treated with Pulsed Electric Fields" Scopus: 2-s2.0-84874608570 Web of Science: WOS:000315619000044 Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
54. | Abstract in rivista |
V. Verardo, M F. Caboni (2013) "DETERMINATION OF DIFFERENT PHENOLIC COMPOUND CLASSES IN POMEGRANATE JUICES BY HPLC-DAD-ESI-QTOF-MS" Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
55. | Abstract in rivista |
V. Verardo, M.F. Caboni (2013) "Determination of lipid composition of cherimoya (Annona cherimola) cultivars grown in Andalusian region." Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
56. | Abstract in rivista |
V. Verardo, M F. Caboni (2013) "POMEGRANATE SEEDS AS SOURCE OF BIOACTIVE LIPIDS" Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
57. | Abstract in rivista |
F. Pasini, V. Verardo, M F. Caboni (2013) "PROANTHOCYANIDIN OLIGOMER CONTENT IN DIFFERENT BARLEY VARIETIES" Lingua: ENG Co-autori stranieri: Si SSD di afferenza degli autori del Dipartimento: AGR/15 Provenienza del dato: Anagrafe della ricerca UNIBO |
In uscita:
No record found
In entrata:
No record found
Sezione F - Docenti senza produzione scientifica
Informazioni non pubbliche
Sezione G - Bandi competitivi
Informazioni non pubbliche
Sezione H - Responsabilità e riconoscimenti scientifici
No record found
No record found
Informazioni non pubbliche
No record found
La colonna "Periodo (mesi) attività svolta" calcola il numero di mesi che intercorrono tra la Data di Conferimento e Chiusura Incarico.
No record found